Villa Buitenlust

Respijtzorg

VB0329

Bij Villa Buitenlust is iedereen welkom, ook Amsterdammers bij wie de thuissituatie veel vraagt, bijvoorbeeld door zorgtaken of spanningen binnen het gezin. Deze Amsterdammers kunnen in Villa Buitenlust terecht voor een kort verblijf. Om even op te laden in de natuur, of deel te nemen aan leuke en ontspannende activiteiten die Villa Buitenlust biedt, zoals yoga, tuinieren, kunst maken of wandelen. Een plek om bij te tanken dus, dicht bij huis. Op deze manier willen we preventieve zorg bieden. Zorg die bijdraagt aan zelfredzaamheid en mogelijke overbelasting kan voorkomen.
 ​

Waarom?

 • Voorkom overbelasting door preventieve zorg
 • Bijdragen aan zelfredzaamheid
 • Dicht bij huis
 • In de stad en in het groen
 • Creativiteit, ontspanning en sport voor iedereen

 ​

Voor wie?

Volwassenen uit Amsterdam  die zelfredzaam zijn maar toch hulp zoeken bij de GGZ, maatschappelijk werk, studentenpsycholoog of bijvoorbeeld een Ouder-kind team. Dat kan zijn omdat het thuis begint te knellen of omdat het eigen netwerk niet voldoende steun kan bieden.

 

Denk aan:

 • Mantelzorgers die werk,studie, gezin en zorg proberen te combineren
 • Als je begeleiding krijgt vanuit de ggz, zelfstandig woont maar door renovatie in het pand wat instabieler wordt kan je bij ons rust pakken waardoor je wel gewoon thuis kan blijven wonen.
 • Als je in een echtscheiding zit en er is nog geen 2de huis gevonden, dan kan de spanning thuis stijgen niet goed voor de ouders en niet goed voor het kind. Om de spanning te verminderen zou 1 van de ouders hier met een regelmaat kunnen verblijven tot er een ander huis is gevonden.
 • Je studeert, bent mantelzorger, hebt daarnaast een baan en het wordt je allemaal teveel, je loopt vertraging op met je studie, waardoor je in financiële problemen dreigt te komen en weer meer moet gaan werken, waardoor je nog meer achter loopt. Dan zou Villa  Buitenlust onderdeel van je oplossing kunnen zijn door hier rust te vinden, even geen mantelzorg taken, wel rust om te kunnen focussen, vanuit hier kan je wel naar school, dus je hoeft niks te missen.

Villa Buitenlust richt zich niet op een personen bij wie zwaardere problematiek of een crisis speelt. In Villa Buitenlust is geen professionele zorg aanwezig.
  

Wat biedt Villa Buitenlust?

 • Een inspirerende plek met een huiskamer gevoel
 • Een mogelijkheid om nieuwe, betekenisvolle contacten te maken
 • Een passend ritme en activiteiten voor iedereen (yoga, kunst, klussen muziek, wandelen, tuinieren, boksen, meditatie)
 • Voor respijtzorg zijn er 5 kamers beschikbaar, voor max. 4 nachten. Het is mogelijk meerdere keren per jaar bij ons te logeren. Met een maximum van 42 nachten per jaar.

 

Iemand aanmelden? Neem contact met ons op

Ben je een zorgprofessional uit Amsterdam en wil je iemand aanmelden, meer informatie of een keertje komen kijken?

Mail dan naar: info@villabuitenlust.com, dan nemen wij contact met je op.

 

Voor verblijf in Villa Buitenlust met deze doelstellingen is een indicatie nodig. Financiering vindt plaats via de WMO. Registratie vindt plaats op basis van RIS.

Alle kamers in Villa Buitenlust worden zowel voor respijtzorg als voor verblijf van conferentie gastengebruikt. We vragen dus van al onze gasten dat ze goed kunnen omgaan met spullen en de kamer weer achterlaten zoals deze wordt aangetroffen.

INSCHRIJVEN

Op de hoogte blijven?

INSCHRIJVEN VOOR DE NIEUWSBRIEF