Rust

Bij Villa Buitenlust kunnen mensen terecht voor
verblijf omdat het thuis even niet meer goed lukt.
Dichtbij de stad, en in de natuur kunnen mensen weer op adem komen.

Villa Buitenlust biedt een veilige, rustige en tegelijkertijd
levendige plek waar buurtbewoners en Amsterdammers  tot rust kunnen komen en elkaar kunnen ontmoeten. Onze Villa is
een plek waar je overdag en s’nachts kunt verblijven wanneer het  thuis even niet gaat of om je familie, vrienden of mantelzorger te ontlasten. Een plek waar je kunt bijkomen, op kunt laden en mee kunt doen met van alles zoals het community-diner, yogales of een kunstproject.
Niets moet, veel kan!

Villa Buitenlust biedt twee type opvang aan: Logeeropvang (door verblijf bij ons wordt het netwerk of de mantelzorger ontlast, de logeergast komt tot rust in de Villa, )

en Respijtzorg (verblijf
in de Villa vergroot de (psychische) stabiliteit van de gast en voorkomt toename kwetsbaarheid of crisis.

Voor beide vormen geldt dat de gast ingeschreven moet staan in Amsterdam en hier ook woont, ouder is dan 18 jaar en zelfstandig in Villa  Buitenlust  moet kunnen verblijven. Logeeropvang en respijtzorg zijn onderdeel van een groter plan van aanpak dat is gemaakt met de
hulpverlening.

Logeeropvang

Door te verblijven in Villa Buitenlust wordt het netwerk of de mantelzorger ontlast, de logeergast is in goede handen en komt tot rust. Logeeropvang kan maximaal 3 etmalen per week, 36 etmalen per gast per jaar.

Respijtzorg

 Verblijven in Villa Buitenlust vergroot de (psychische) stabiliteit van de logeergast en voorkomt toename van kwetsbaarheid of crisis bij iemand.
De persoon heeft recht op 42 etmalen per jaar. En kan maximaal 4
dagen achter elkaar terecht in de Villa.

Aanmelden via verwijzers

Aanmeldingen voor de logeeropvang en respijtzorg in Villa Buitenlust gaan via Eva de Rooij d.m.v het verzenden van een e-mail naar info@villabuitenlust.com. Aanmeldingen kunnen alleen gedaan worden door verwijzers (huisarts, psycholoog, Samen Doen, OuderKindTeam, Jellinek, De Regenboog Groep, GGZ).

In de e-mail die je stuurt zet je in elk geval je naam, telefoonnummer en de organisatie van de verwijzer. Villa Buitenlust neemt na aanmelding contact op met de verwijzer voor het maken van (vervolg)afspraken.

Edwin heeft logeeropvang. Door de afstand kan hij het gezinsleven beter aan. 

“Ik heb twee jonge kinderen, één van vier en één van acht. Hun moeder is niet ingoede doen. Net als ik. Alles bij elkaar best een uitdaging bij ons thuis en dat heeft
veel te maken met mijn val in 2017, waarbij ik een hersenkneuzing opliep. Sindsdien kan ik nog maar weinig prikkels verdragen.” 

De villa brengt me rust, ondanks dat er beweging is. Overdag zijn er allerlei meetings. Je hoort het wel, maar merkt het niet. In Villa Buitenlust hoef je niets. Datis het belangrijkste. Ik laat de vermoeidheid toe en lig de eerste twee dagen op bed, half te slapen, vooral te ontspannen. ‘s Avonds loop ik een rondje door de natuur.Soms maak ik een praatje met anderen. Iedereen heeft zijn eigen verhaal. De eenpraat daar gemakkelijker over dan de ander, maar de groep voelt altijd goed. Dit heeft er natuurlijk alles mee te maken dat je je veilig voelt in de villa.

Als je troebel water met rust laat, wordt het vanzelf helder.

– Lao-Zi, Chinees filosoof, 600 v.C.