Bij Villa Buitenlust kunnen mensen terecht voor
verblijf omdat het thuis even niet meer goed lukt.
Dichtbij de stad, en in de natuur kunnen mensen weer op adem komen.
Soms heb je gewoon even rust nodig. Die hebben we bij Villa Buitenlust volop te bieden. Je verblijft op een eigen kamer in een rustige, veilige, groene omgeving. Je kunt hier bijkomen, op jezelf zijn, anderen ontmoeten in de huiskamer of lekker buiten zijn in de tuin. Er is een wekelijks community-dinner, en als je wil kan je meedoen aan activiteiten zoals yogalessen of een kunstproject. Niets moet, veel kan!
Twee soorten opvang
We bieden twee soorten opvang: logeeropvang voor mantelzorgers of mensen die mantelzorg krijgen, en respijtzorg om even afstand te kunnen nemen van thuis en om erger te voorkomen. Om in aanmerking te komen voor een verblijf bij Villa Buitenlust moet je ouder zijn dan 18 jaar, ingeschreven staan en wonen in de gemeente Amsterdam en in staat zijn zelfstandig bij ons te verblijven. Wij bieden geen hulpverlening: je wordt tijdens je verblijf ondersteund door jouw eigen hulpverlener(s).
Als je te maken hebt met mantelzorg kan het heilzaam zijn om even weg te zijn van thuis. Omdat je daarmee degene die voor jou zorgt tijdelijk ontlast, of omdat je zelf mantelzorger bent en een adempauze nodig hebt. Bij ons ben je in goede handen! Je kunt hier over een heel jaar 36 etmalen logeren, maximaal 4 etmalen per week.
Als je baat hebt om tot rust te komen en zo een crisis te voorkomen kan Villa Buitenlust een goede plek voor je zijn.
Je verblijf hier vergroot je (mentale) stabiliteit en kan helpen voorkomen dat je crisisopvang nodig hebt.
Je hebt recht op 42 etmalen verblijf per jaar. Per keer kan je maximaal 4 dagen achter elkaar terecht in de Villa.
De aanmelding voor logeeropvang of respijtzorg gaat altijd via een verwijzer. Dat kan je huisarts zijn, een psycholoog of GGZ-instelling, het OuderKindTeam, de Jellinek of de Regenbooggroep. Je verwijzer stuurt een e-mail naar info@villabuitenlust.com (t.a.v. Eva de Rooij)
Vermeld daarin in ieder geval jouw naam en de naam, organisatie en telefoonnummer van de verwijzer. Villa Buitenlust neemt dan contact op met de verwijzer voor het maken van verdere afspraken.
Het verhaal van Edwin.
“Met twee jonge kinderen en een partner die net als ik niet in goede doen is, is het bij ons thuis best een uitdaging. Dat komt ook door mijn val in 2017, waarbij ik een hersenkneuzing heb opgelopen. Daardoor kan ik nog maar weinig prikkels verdagen. Door de logeeropvang kan ik het gezinsleven beter aan.
De Villa brengt me rust, ondanks de reuring die er soms is. Overdag zijn hier allerlei meetings. Dat hoor je wel, maar je merkt er verder weinig van. Je hoeft hier niks, dat is het belangrijkste. Als ik hier kom laat ik de vermoeidheid toe en lig ik de eerste twee dagen op bed. Gewoon wat slapen en ontspannen. ’s Avonds loop ik een rondje door de natuur. Soms maak ik een praatje met een andere gast. Iedereen heeft zijn eigen verhaal. De een praat er makkelijker over dan de ander, maar de groep voelt altijd goed. Dat heeft er natuurlijk alles mee te maken dat je je veilig voelt in de Villa.”
– Lao-Zi, Chinees filosoof, 600 v.C.