Kunst

Villa Buitenlust nodigt regelmatig kunstenaars uit. De artiesten zijn welkom om vanuit de Villa werk te maken. Het mooie contrast dat de Villa heeft tegen de achtergrond van de omringende stad is vaak een bron van inspiratie.

Bij Buitenlust hebben we 6 maal in het jaar 2 weken lang een plek voor een artist in residence. 

Als AIR (artist in residence) verblijf je 2 weken bij ons. Wij vergoeden je verblijf. Je zorgt zelf voor je eigen eten en materiaal. Op de woensdag hebben we community diner en eet je gezellig mee. Tevens de meest handige manier om iedereen in een keer te zien en te spreken.
Wij leveren je naast een eigen kamer met werkruimte, een heerlijke bubbel, dompel je onder in de villa sfeer en laat je inspireren door de mensen en hun verhalen. Je kan werken aan je eigen werk, een keer iets nieuws proberen, en vanuit de villa wat afspraken in Amsterdam afhandelen (als je hier niet woont). Verder is de return dat jij een workshop geeft of in ieder geval op een bepaalde manier de villa familie deels meeneemt in je proces/ inspireert/ nieuwe wegen laat zien. En we vragen je om op een bepaalde manier een werk achter te laten.
Alles stemmen we met elkaar af, en we kijken uiteraard naar het type werk en wat haalbaar is.
Ook artist in residence worden of iemand voordragen? Stuur dan een mail naar info@villabuitenlust.com