Nadie

Artist in Residence: Nadie Borggreve

De eerste kunstenaar van 2023 in de Villa was Nadie. Dat was een feest!

Ruim twee weken heeft Nadie in de Ekster geslapen. Ze is hier begonnen aan een nieuw project. We kenden haar vooral van haar prachtige wandkleden. Hier is ze bezig geweest met het uitwerken van een concept wat gaat over perspectief.  Het creëren van lagen in je beeld.

Iets wat ook gebeurd in de Villa, maar dan in je hoofd. 

Regelmatig was Nadie beneden te vinden in gesprek met onze respijtgasten, of zat er iemand te kleuren, en was zij uitsnedes aan het maken. Of ze zorgde voor spanning en sensatie wanneer ze zelf helemaal in the zone was met haar airbrush, en het brandalarm liet afgaan, omdat de hele kamer inmiddels blauw stond van de gassen die vrij kwamen… hahaha.

Super huiselijk, gezellig en precies waarom we graag een kunstenaar in het pand hebben! Al die nieuwe perspectieven die uitgewisseld worden en dus helpend zijn bij haar eigen project en voor onze eigen belevingswereld. 

Ze heeft op insta ook een mooie serie foto’s van haar verblijf gemaakt. 

We hebben een klein kijkje in haar werkproces mogen krijgen en verheugen ons op het werk wat je nog gaat maken en je expositie bij Obey. En wie weet komt ze nog een keer met de airbrush de Canta van Hanneke spuiten!