Energie management

Vanaf januari 2023 gaan wij bewuster laten zien hoe je als gast hier bezig kan zijn met je energie management.

We zullen 12 bijeenkomsten organiseren voor geïnteresseerden. 

Wil je weten waar je energie heen gaat? 

Dan is het belangrijk dat je af en toe kijkt naar wat je energie geeft en wat je energie kost. En wat je kan doen met die informatie. Zo kan je gericht kiezen wat je gaat trainen en wat je gaat herstellen. 

Wij gaan je niet vertellen wat je moet doen maar bieden tools waarmee je kan onderzoeken: wat is voor mij?

Het is geen life stijl programma met 100 procent gaan (voeding, sporten, psyche enz)  en alles tegelijkertijd doen.

Maar wel: keuzes maken en op zoek gaan naar herstel en inspanning balans.

Word je bewust van wat je doet en wat het oplevert op de verschillende niveaus. Je wordt minder geleefd, maar je kiest. Daardoor krijg je meer gevoel van controle over je energie management.

 

Een jaar lang delen we maandelijks praktische inspiratie om je levensenergie natuurlijk te laten deinen. Onze energie is op te delen in 4 niveau’s: fysieke, emotionele, mentale en spirituele energie. En voor alle vier is het belangrijk dat we ze voldoende trainen en vooral ook voldoende laten herstellen. Een flow, een deining, een schommeling. 

Met dit in het achterhoofd, en in het voorhoofd natuurlijk, hebben wij het jaar programma samengesteld. Met een begeleidend boekje. We zeiden het al, praktische inspiratie.

Dit is voor iedereen toegankelijk. Je kan een jaarkaart nemen of los per onderwerp komen. Mail ons voor deelname en meer informatie: Contact

Dit is ook toegankelijk voor onze logeergasten. Deze geven we naast de thema avonden ook wat praktische voorbeelden die ze hier kunnen toepassen om zich te trainen op de verschillende niveau’s. 

Wat zijn de 4 Niveau’s? 

  1. Fysieke energie is de fundament van het leven; voeding, bewegen, slapen
  2. Emotionele energie krijg je van positieve emoties. Door plezier te hebben vul je de emotionele emmer. Geduld, empathie en (zelf)vertrouwen zijn bijvoorbeeld ook emotionele spieren die je kunt trainen.
  • Omgang anderen & eigen gevoelens
  1. Mentale energie gaat over focus en realistische optimisme. Belangrijke mentale spieren om te trainen: visualisatie, positieve self-talk, effectieve time management en creativiteit.
  • Intellectueel uitgedaagd worden.
  1. Spirituele energie zorgt voor passie, doorzettingsvermogen en commitment. De why? Je kernwaarden en een doel in het leven. Het lef en overtuiging hebben om vanuit deze kernwaarden te leven vormen karakter en dat is dan weer belangrijkste spirituele spier. 
  • Normen en waarden, verantwoordelijkheid van onze daden accepteren.

Full engagement =  Balans tussen verbruik & herstel

Zonder herstel wordt ons leven een waas van doen, zonder veel mogelijkheden tot zijn.

We are human BEings, not human DOings