Sociaal

Villa Buitenlust is een sociale firma. We willen onderdeel zijn van een stad waarin we omkijken naar elkaar. Dat doen we door kansen te bieden aan mensen die weer de regie over hun leven willen, en rust te bieden aan mensen die dat nodig hebben. Als je bij ons een ruimte huurt, een feest organiseert of overnacht als hotelgast, draag je daar een steentje aan bij.

Vrijwilliger of deelnemer worden

Er is bij de Villa altijd van alles te doen: van huishoudelijke taken en het ontvangen van groepen tot ontspannen werken in de tuin of meehelpen met klussen. Lijkt het je leuk om mee te draaien als vrijwilliger, stuur ons dan een mail. Heb je al lange tijd geen betaald werk en wil je je loopbaan weer opbouwen, dan kun je bij ons als deelnemer aan de slag. Je doet dan werkervaring op in de hotellerie. Voor een werkervaringsplek kom je in aanmerking via de gemeente of via de Regenboog. Vraag je trajectbegeleider om meer informatie!

Social Return/Sustainable Development Goals

-Jouw bedrijf of organisatie kan via samenwerking met VB invulling geven aan doelen Social Return/MvO. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op.

-Opdrachtnemer gemeente Amsterdam? > We staan ook in de etalage bij Bureau Social Return Amsterdam.

De SDG’s waar we aan werken zijn: goede gezondheid & welzijn, ongelijkheid verminderen, duurzame gemeenschappen, verantwoorde consumptie, eerlijk werk.

Word vrijwilliger

We kiezen zoveel mogelijk voor verantwoorde inkoop van goederen en diensten. Onze koffie komt bijvoorbeeld van Moyee , een fairchain onderneming die de opbrengst fifty-fifty deelt met de koffieboeren. We gebruiken ecologische schoonmaakmiddelen, onze catering is vaak biologisch en/of fairtrade en we wekken stroom op met zonnepanelen. Voor groepen kunnen we een uitje verzorgen waarbij de gidsen van Amsterdam Underground een andere kant van de stad laten zien.