Artist in Residence: fotograaf Eva Donckers

De Antwerpse fotografe Eva Donckers was in november twee weken lang onze Artist In Residence. 

Eva kwam net terug van een project uit Polen en voor ze doorvloog naar een volgende klus voor De Morgen, heeft ze twee weken de tijd genomen om haar werk van afgelopen jaar te sorteren, en een mooie lijn voor een fotografie boek op te stellen.

Zo stond er een gezellig tafeltje vol met printjes in onze huiskamer en werd het grote raam langzaam aan een collage met sfeervolle  foto’s uit verre oorden. Onze gasten werden steeds meer getrokken naar de foto’s en de verhalen vanuit beide kanten kwamen los. Over onzichtbare en onverklaarbare gebeurtenissen en over eten en muziek.

Ze heeft ondertussen prachtige portretten geschoten van de mensen die hier werken en slapen. 

En dankzij de workshop portretfotografie hebben we ook een aantal mooie foto’s gemaakt door onze vrijwilligers van willekeurige Westerparkers door het pand hangen. 

Precies de reden dat we graag een kunstenaar in het pand hebben, het openen van de wereld voor mensen die lang in een stress situatie hebben gezeten. Door de stress wordt je wereld klein, en je zicht op mogelijkheden beperkt, dank voor het openen van de wereld!